5 najčítanejších článkov roka 2019 na hikemates.com

Počas roka 2019 sme ti začali prinášať aj jedinečný obsah. Budeme v tom pokračovať aj v roku 2020. Prinášame ti reporty zo zaujímavých túr, turistických trás, pravidelnú predpoveď počasia, zaujímavé rozhovory so zaujímavými ľuďmi o turistike, ako aj informácie o bezpečnosti v našich horách. Máme v pláne v tom pokračovať a obsah rozširovať. Ak ti niečo medzi našimi článkami chýba daj nám vedieť. Tu je súhrn piatich najčítanejších článkov v roku 2020.

1. 12 túr vo Vysokých Tatrách, ktoré môžeš ísť aj v zime. Veľký prehľad zimnej prevádzky chát (1)

Najčítanejším článkom na hikemates.com je náš prehľad zaujímavých zimných túr, ktoré sú dostupné vo Vysokých Tatrách aj v zime. Zhromaždili sme dostupné informácie a doplnili sme ich aj prehľadom fungovania chát v zimnom období. Takže ak sa chceš vybrať do Tatier všetko zaujímavé nájdeš práve v tomto článku.

2. Kam v Tatrách nemôžeš ísť. 1. novembra začína platiť sezónna uzávera

Hneď za priechodnými zimnými trasami sa na druhom mieste medzi najčítanejšími článkami ocitol prehľad trás uzatvorených počas zimnej uzávery. Prehľadne sme pre tebe spracovali najnovšiu vyhlášku a doplnili ju aj odkazmi trás, ktoré nie sú dostupné od 1. novembra do 15. júna. Ak si chceš ešte raz pozrieť kam v Tatrách v zime nemôžeš ísť klikni na tento náš článok.

3. Prešiel 5000 kilometrovú Continental Divide Trail. Civilizácia je šialená, hovorí český hiker Pavel

Český hiker Pavel Sabela už má na konte dve americké diaľkové trasy. Po Pacifickej hrebeňovke (PCT) prešiel tento rok aj Continental Divide trail, ktorá vedie stredozápadom Spojených štátov. O tom, aké je to putovať osamote, akú výstroj na polročnej púti použil, čo bolo najťažšie a prečo nakoniec kráčal 5000 kilometrov aj sám, nám Pavel porozprával krátko po tom, ako dorazil do cieľa.

4. 7 túr a výletov, ktoré môžeš absolvovať počas vianočných sviatkov

Štvrté miesto v rebríčku najčítanejších článkov na hikemates.com obsadil náš vianočný špeciál. Vyhľadali a vytipovali smer pre teba zaujímavé túry rôznej obtiažnosti, ktoré ešte stále môžeš prejsť bez ohľadu na to, v ktorej časti Slovenska bývaš. Stále sa môžeš inšpirovať a vyraziť do hôr so svojimi priateľmi, naše tipy nájdeš na tomto linku.

5. Nebuď ako Paťo s Jakubom, je čas nosiť zimnú výstroj. Pozri sa, čo sa ti zíde v zime v horách

Piate miesto v našom rebríčku najčítanejších článkov patrí bezpečnosti na horách. My v Hikemates ju považujeme za veľmi dôležitú, chceme aby si na hory chodil so správnou výstrojov, dodržiaval si pravidlá a neohrozoval iných ani seba. Aj preto sme pripravili napríklad článok o tom, čo by v tvojom batohu nemalo chýbať počas zimnej turistickej sezóny. A ako sa ukázalo, niektoré veci z toho chýbali aj našim kamošom, tak ich ešte pred túrou do batoha doplnili.

Ak máš tipy na to, aké témy a články by si si chcel prečítať na Hikemates v roku 2020 napíš nám. Či už na Facebooku, Instagrame, alebo emailom. Tešíme sa na tvoje podnety a námety.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *