behaj_lesmi

BEHAJ LESMI opäť na Slovensku, tento rok až na 5 miestach!

Už po druhýkrát sa nadšenci lesných behov budú môcť prebehnúť jedinečnou slovenskou prírodou v rámci unikátnej bežeckej série Behaj lesmi 2022. Po minuloročnej úspešnej premiére už za bukmi čaká až päť zastávok, z ktorých vyčnievajú dve novinky – Čičmany a Bachledova dolina. Okrem toho sa pretekári môžu tešiť na celý rad ďalších prekvapení od udržateľných prvkov až po pomoc seniorom.  

Nastal ten správny čas oprášiť bežecké topánky a skontrolovať, či sú stále v kondícii. Súčasne sa s príchodom jari rozvoľňujú aj pandemické opatrenia a všetky preteky Behaj lesmi budú podľa súčasných pravidiel bez obmedzení. To znamená žiadne potenie sa v rúšku či kontrola certifikátov v zázemí pretekov. Tento rok si užijeme bežeckú sezónu na maximum.

2 lesné novinky pre pretekárov v sezóne 2022

Lesné dobrodružstvo, ktoré si minulý rok vyskúšalo až 2 333 odvážlivcov, sa začína v hlavnom meste Bratislava, v okolí historického hradu Devín už 7.5.2022. V máji pokračuje séria prvou novinkou, a to pretekmi v romantických Čičmanoch. Bežci si 28.5.2022 budú môcť vychutnať dobovú architektúru slovenských dreveníc či kotlinu Strážovských vrchov.

Ak jedna novinka nestačí, Behaj lesmi Bachledova dolina štartuje už 11.6.2022. Na vlastnej koži si pretekári vyskúšajú prebeh Chodníkom korunami stromov a nadýchajú sa čerstvého vzduchu Belianských Tatier. Leto sa začne pretekmi Behaj lesmi vo Veľkej Fatre 9.7.2022, kde sa okrem krásnych výhľadov a prírody istotne oplatí počkať na beh cez malebnú dedinku Vlkolínec. Zlatým klincom budú Štiavnické vrchy, ktoré ukončia sezónu Behaj lesmi v sobotu 20.8.2022 pretekmi cez Štiavnickú Kalváriu či tradičné banské tajchy. 

Behaj lesmi ponúka pre každého účastníka trasu šitú priamo na mieru. Bežci si môžu vybrať medzi 10-12 km kratšou trasou,18-22 km dlhšou trasou alebo 3-5 km charitatívnym behom VoltaRUN

Finančný výťažok z posledne menovaného behu pôjde tento rok na zakúpenie zdravotníckych pomôcok pre seniorov z piatich vybraných domovov dôchodcov na Slovensku. Samozrejmosťou sú aj a Detské preteky Dr. Max, ktoré budú súčasťou všetkých piatich zastávok.

Behaj lesmi myslí nie len na bežcov, ale aj na prírodu

V rodine Behaj lesmi sa dlhodobo kladie veľký dôraz na ekológiu a udržateľnosť. Okrem zavedených prvkov ako sú znovupoužiteľné kelímky a rozpustné tašky si Behaj lesmi pripravilo novinky v podobe rozložiteľného ekologického značenia pretekárskych trás, cool ekologických medailí vyrobených zo 100% prírodných materiálov či podpory ploggingu – kombinácie behu a čistenia lesov. 

Vybehni do lesov so zvýhodneným štartovným 

Svoju pozornosť môžete upriamiť aj na zvýhodnené balíčky, ktoré vám zabezpečia lepšie ceny. Pri kúpe 5 pretekov v rámci 1 objednávky je cena štartovného 90 EUR, za 1 preteky tak zaplatíte len 18 EUR. Pri kúpe 3 pretekov v rámci 1 objednávky je cena štartovného 60 EUR, za 1 preteky tak zaplatíte len 20 EUR.

Registruj sa ešte dnes!

Majestátne kopce, dychberúce výhľady a krátky návrat do dôb starých povestí a bájí zaručia nezabudnuteľný zážitok. Poďte si užiť jedinečnú a priateľskú atmosféru pretekov v obklopení prírody a vybehnite v ústrety lesnému dobrodružstvu. Registrovať sa môžete na www.behajlesmi.sk .

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *