Detský softshellový overal slovenskej značky E.M.I.L. Outdoor Kids: recenzia

Rodinná značka zo Slovenska, E.M.I.L. Kids tvorí unikátne funkčné oblečenie pre tých najakčnejších dobrodruhov. Rodičia inšpirovaní malým šibalom zo Švédska, ktorého stvorila spisovateľka Astrid Lindgrenová a príbehom písaným ich vlastnými deťmi, založili vlastnú dielňu aby obliekli emilov a emilky po celom svete.

E – extrémne M- milý ale I – inak L – loptoš

S víziou vytiahnuť rodiny do lesa za každého počasia, šijú nepremokavé kúsky v štýlovom dizajne a to pre najmenších štvornožkáčov aj neposedných veľkáčov. Ich oblečenie chráni deti pred chladom, vodou a do veľkej miery aj odretými kolenami vďaka patentovanej látke z Čiech, ktorou sú spevnené. Neodolala som a otestovali sme ich softshellový overal z nádhernej kolekcie Ľes – a tu je náš feedback.

Moje prvé dojmy

Ako skúsená horalka a mama rodeného divocha viem obzvlášť oceniť kvalitné oblečenie. Je odľahčujúce skákať s ním v kalužiach, preliezať stromy a stavať hrady z blata s vierou, že ostane v pohodlí.

Na testovačku overalu som sa úprimne tešila a na prvý pohľad som uznala jeho dômyselné spracovanie. Softshell má vodný stĺpec aj priedušnosť, ktorú očakávam od funkčného materiálu. Jeho materiál je odolný a často namáhaná látka na kolenách a v zadnej časti je dostatočne spevnená, aby bola oderu vzdorná. Fleece vnútornej strany overalu je príjemne hrejivý a gumičky na nohaviciach či predĺžené rukávy z lycrovými patentmi uzatvárajú jeho tepelný komfort.

Počasie nie je prekážkou ku krásnemu dňu.“

Na prvé pobehnutie som vedela, že to bude jeden z mojich najobľúbenejších kúskov oblečenia pre moje dieťa. Mohla som sa spoľahnúť na jeho funkčnosť v teréne a tepelný komfort za každého počasia. Overal sme testovali obzvlášť nemilosrdne a môžem ho s láskou len odporúčať.

Detský softshellový overal s fleecom Ľes

Kolekcia Ľes je s grafikou od slovenskej ilustrátorky Karolíny Wessel minimalistickým odrazom našich hôr. Neutrálne farebné prevedenia sú vhodné pre chlapcov ako i dievčatá.

Zimný softshell s vodným stĺpcom 10.000 a priedušnosťou 3000g/m2/24h je podľa výrobcu vhodný do 5 stupňov. Z našich testov môžem tento fakt potvrdiť len pokiaľ má malý dobrodruh samozrejme nejakú tú teplú vrstvu navyše a je v pohybe. Materiál svojou schopnosťou odolávať vode a vetru obstál v miernom daždi, v kalužiach lesa aj na vrchole hory.

Čo hodnotím ako skvelý nápad, sú predĺžené rýchloschnúce lycrové patenty na rukávoch s otvorom na palček. Veľká plocha ručičiek je tak chránená pred chladom a už tradične mokré rukávy rýchlo vysušíte. Vodeodolný zips so stojančekom na krku a kapucňou dieťa ochránia pred nepríjemným vetrom. Jemný fleece, ktorý tvorí hrejivú vnútornú výstelku po celej dĺžke overalu udrží dieťa v teple počas sychravej jesene aj na jar.

Snáď neoceniteľnou funkčnou vychytávkou overalu sú nepremokavé spevnené kolená a zadok. S takouto výbavou získal softshell vysokú šancu na prežitie pádov a odretej látky na kolenách či v zadnej časti overalu. Navyše sa dieťa hneď nepremočí, keď sa zvalí do mokrej trávy. Napokon nesmieme zabudnúť na šikovné reflexné prvky a samozrejme, rastúci strih.

Rastie spolu s dieťaťom

Vďaka oversized strihu dieťa vynosí overal počas nejednej sezóny. Minimálne jar a jeseň vám jeho veľkosť určite vydrží a u pomalšie rastúcich, starších detí ho ponosíte ešte dlhšie. Pridaná gumička na nohaviciach slúžiaca na uchytenie o topánočky sa prispôsobí rastúcim nožičkám a taktiež zabráni vyhrnutiu nohavíc.

re:E.M.I.L

Služba odzrkadľujúca filozofiu udržateľnosti značky, mení ich produkty na doslova dedičné kúsky. Po opotrebovaní spevnených častí kolien a zadku, prípadne zipsu alebo spodných gumičiek môžete využiť dômyselnú službu s názvom re:E.M.I.L. a poškodené časti jednoducho vymeniť. Prostredníctvom tejto služby vám výrobca poskytne náhradné diely a zákazník si hradí len náklady na prešitie, ktoré nespadá do kategórie reklamácie. Takto značka vytvára priestor pre svojich zákazníkov, aby sa opotrebované funkčné oblečenie nevyhadzovalo, ale naopak dostalo šancu na ďalšie outdoorové dobrodružstvá.

Jednoduchá údržba

S láskou vyrobené produkty značky E.M.I.L., perte pri teplote nanajvýš 30 stupňov a nepoužívajte aviváž. Vzhľadom k zachovaniu vodeodolnosti a priedušnosti materiálu je vhodné používať prostriedok na ochranu funkčného materiálu. Materiál sa ľahko čistí aj ručne a nie je nevyhnutné jeho časté pranie. Nemusíte sa obávať ani opakovaného prania, pretože softshell si aj napriek tomu zachová svoj tvar a pružnosť.

Upgrade

Pretože mi nenapadá jediné negatívum testovaného produktu, výrobcom by som odkázala len možnosť drobného upgradu v podobe predĺženia kapucne. V prípade šiltu je chránená nie len hlavička, ale čiastočne aj tvár dieťaťa v prípade dažďa.

Technické parametre

Kategória: Jesenno/jarný overal
Materiál: 100% polyester, zimný softshell vodný stĺpec 10 000, priedušnosť 3000g/m2/24h
Typ: Detský softshellový overal s fleecom Ľes
Veľkosť: 86 – 92 cm
Dostupné veľkosti: 74 – 116 cm
Cena: 71 – 81 € 

Ďalšie informácie o produkte nájdete na stránkach výrobcu.

Ďakujeme tvorcom značky E.M.I.L. outdoor kids za možnosť vyskúšať si funkčné oblečenie, v ktorom si môžeme dovoliť svoje outdoorové dobrodružstvá za každého počasia.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *