Himalájista Peter Hámor opäť v nasadení

Himalájista, človek ktorý má na svojom konte Korunu Himalájí aj Korunu Sveta ide opäť do akcie. Po dvoch neúspešných pokusoch zdolať horu Dhaulágirí severozápadným hrebeňom, sa Hámor opäť vracia do základného tábora pod 7. najvyššiu horu sveta vysokú 8167m spolu s Rumunmi Horia Colibasanu a Marius Gane, aby prešli tento nevylezený hrebeň a otvorili tak novú cestu poslednou logickou líniou, ktorá ako Peter Hámor hovorí, mu ležala v hlave od roku 2009.

Dhaulágirí 8167m

V roku 2019 keď prešli najťažšiu časť tejto výstupovej trasy cca 1km vysokú skalnú bariéru zakončenú obrovským vysutým ľadovcom, tak ich prvý pokus zastavilo vo výške 6000m počasie, konkrétne silný nárazový vietor.

V roku 2020, sa pokúsili o tento ťažký výstup opäť, avšak začiatok pandémie zhatal všetky možnosti dostať sa k samotnému výstupu z dôvodu Nepálskych covid nariadení.

Držme pánom palce, aby sa overilo či platí „do tretice, všetko dobré“ 🙂

Zdroj: peterhamor.com

Blogy zo série himalájskych dobrodružstiev pre #hikemates pripravuje Ján Kundrák. Pridaj sa aj ty k #hikemates bloggerom a podeľ sa o svoje zážitky, inšpiruj ostatných svojim príbehom! Stačí, ak pošleš email s tvojou predstavou na zuzka@hikemates.com. Tešíme sa na tvoje príbehy

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *