Kempovanie s obytnou dodávkou od Purecampers

Máš rád aktívnu dovolenku a výlety? Rád cestuješ a spoznávaš nové miesta, ale neláka Ťa spať v stane alebo len tak pod holým nebom? Mám pre Teba riešenie, ktoré sa na Slovensku stále viac dostáva do popredia – prerobenú obytnú dodávku od Purecampers.

Obytná dodávka od Purecampers

Obytná dodávka je vlastne obyčajná dodávka, prerobená tak, aby si v nej mohol žiť aj niekoľko dní či mesiacov. Pri cestovaní Ti tak poskytne naozaj potrebný komfort. Mala som totižto tú česť si jednu z ich dodávok požičať na 3 dni a musím Vám povedať, že som sa do nej zaľúbila. Dodávky od Purecampers predstavujú naozaj luxus medzi obytnými dodávkami.

Čo je fakt skvelé, je to, že ich dodávky nie sú veľké a každú z nich dokážeš zaparkovať aj na obyčajné parkovacie miesto pre osobné auto. A dokáže ich šoférovať aj žena. Ja sama som mala tiež tú príležitosť vyskúšať si to a bolo to fakt v pohode, aha.

Takže, sú možno síce trochu menšie, než veľké karavany, ale sú vyladené do detailu a vo vnútri Ti poskytnú určite dostatok miesta. Ja som kukala ako puk, keď som videla, ako tam všetko do seba zapadá, len aby bolo vo vnútri čo najviac miesta. Tieto dodávky sú ideálne pre dvoch ľudí, ale myslím si, že s jedným malým dieťaťom, by sa to tiež dalo v pohode zvládnuť. Všetky fotky (okrem poslednej časti tohto článku) sú fotené z dodávky, ktorú sme mali požičanú my a jej názov je Gurumobil. Keď budeš čítať ďalej, dozvieš sa o nej ešte určite oveľa viac.

Výhra od Hikemates – obytná dodávka od Purecampers na 3 dni

Je fakt pecka, akú silu dokáže mať myšlienka, pretože keď som videla na internete súťaž od Hikemates a jedna z výhier bola obytná dodávka od Purecampers na 3 dni, tak som sa na chvíľu tak zasnívala, že aké by to bolo super, to vyhrať. A pozri, stalo sa. A prišlo to v čase, keď som sa o kúpu takejto dodávky začala aj reálne zaujímať. Nuž, nikdy nevieš, kedy na Teba spadne šťastná hviezda.

Bonusové služby od Purecampers

Peťko a Maťka prenajímajú zatiaľ 4 takéto dodávky. Funguje to tak, že Ty si prevezmeš dodávku s plnou nádržou a takto im ju aj vrátiš. Keďže bývajú v Bratislave a tam majú svoje dodávky aj zaparkované, tak si tú svoju musíš prevziať tam. Oni však poskytujú dve super bonusové služby, ktoré sme ja a môj priateľ naozaj veľmi ocenili.

Prvý bonus je, že jeden z nich pre Teba príde na miesto v Bratislave, kde sa práve ráno nachádzaš a spolu s ním si ju pekne odšoféruješ až ku nim domov, kde s Tebou vybavia potrebné formality a odtiaľ vyrážaš na svoj trip. Je naozaj veľmi fajn vyskúšať si dodávku, keď v nej ešte sedí jeden z nich a počas jazdy Ti vysvetlí, čo v nej ako funguje.

No a druhý bonus, ktorý nás tiež milo prekvapil, bol, že po tom, ako sme im dodávku vrátili, nás Peťo odviezol na potrebné miesto, takže sme nemali problém s presunom. Obaja boli veľmi milí, ochotní a flexibilní a všetko prebehlo v najlepšom poriadku. Ďakujeme Vám, Purecampers.

Tip na trip obytnou dodávkou od Purecampers

Takže konečne sa dostávame aj k podstate tohto článku. Ak máš teda v pláne, si nejakú dodávku od Purecampers požičať, nechceš dlho cestovať a chceš navštíviť pekné a pokojné miesta, mám pre Teba skvelý tip na trip, ktorý sme sčasti absolvovali aj my a v tomto článku sa o to s radosťou s Tebou podelím.

Ak máš dodávku požičanú len na niekoľko dní, tak sa Ti naozaj neoplatí cestovať ďaleko. Navyše ceny pohonných hmôt sú teraz extrémne vysoké a tak by sa Ti dosť ľahko mohlo stať, že polovicu svojho tripu premárniš šoférovaním dodávky a ešte si za to aj pekne zacvakáš. Ale to asi nechceš, však?

My sme mali dodávku požičanú presne 3 dni a najskôr sme sa síce pohrávali s myšlienkou, prejsť si znova časť východného Slovenska alebo navštíviť Slovinsko, ale kým by sme sa dostali na východ, tak stratíme celý deň a do Slovinska je to z Bratislavy síce len 3,5 hodiny, ale na to, aby sme si to tam dostatočne celé pochodili, by sme potrebovali minimálne 1 týždeň, takže to by bola škoda času.

Potom sme uvažovali aj nad Rakúskom, ale nakoľko sme presne nevedeli, ako veľmi prísne to tam majú s takýmto typom parkovania a prespávania, tak sme si nakoniec našli ešte lepšiu alternatívu – prejsť si krásnu Moravu u našich susedov v Česku. Ani jeden z nás tam nikdy predtým nebol a pritom je to tak blízko a je tam skutočne krásne a pokojne. Uvidíte ďalej.

Trip obytnou dodávkou na Morave

Neodmysliteľnou súčasťou takéhoto tripu je mobilná aplikácia park4night. Ak ju ešte stále v mobile nemáš, tak je najvyšší čas si ju stiahnuť a začať ju aktívne používať, pretože vďaka nej objavíš čarovné miesta nielen v zahraničí, ale aj na Slovensku. Je to jedna z mála aplikácií, ktoré v mobile mám, pretože si myslím, že skutočne stojí za to.

Poďme teda konečne na tie miesta, ktoré môžeš na Morave navštíviť. Z niektorých miest som Ti priložila aj fotky, ktoré sa mi tam podarilo nafotiť. My sme všetky tieto miesta kvôli nedostatku času nenavštívili, ale Tebe som ich sem doplnila. Ideálna dĺžka tohto výletu je 3 – 5 dní. Moje tipy pre Teba sú teda tieto:

1. Mikulov – Je to naozaj krásne mesto, kde sa dostaneš z Bratislavy za necelú 1,5 hodinu. Nájdeš tam krásne miesta ako sú napríklad Zámek Mikulov alebo Kozí hrádek a mnohé ďalšie atrakcie. Navyše je tam aj dostatok obchodov, takže si tam môžeš nakúpiť všetky potraviny, ktoré potrebuješ na svoj trip. Dodávka je vybavená chladničkou aj dostatočným úložným priestorom, takže ich určite budeš mať kde uskladniť.

2. Lom u Mariánskeho mlýna – Ak pôjdeš na výlet v lete, tak toto je ideálne miesto pre kúpanie sa. Je to síce platený, ale krásny zatopený lom, kde je voda čistá a príjemná a nikdy tam nie je veľa ľudí, pretože počet návštevníkov vždy regulujú. Cena vstupného v sezóne vychádza v prepočte do 4 eur na 3 hodiny. Čo je veľkou výhodou a zaujímavosťou zároveň, je, že sa tam môžu používať iba ich opaľovacie krémy, ktoré máš v cene a ktoré neobsahujú škodlivé zložky a neznečisťujú vodu. Toto zabezpečí, že voda je tam naozaj čistá a nezapácha. V okolí lomu sa môžeš ísť prejsť na Vyhlídku nad Lomem alebo do chránenej krajinnej oblasti Pálava. A nezabudni ochutnať vínko z tejto oblasti. Ak by si tam však chcel ostať prespať, tak pozor na to, kempovanie s karavanmi a dodávkami je tam zakázané.

3. okolie obcí Klentnice a Pavlov – Sú to vinárske oblasti, kde môžeš večer zaparkovať svoju dodávku a ostať tam aj počas noci. My sme tam síce nespali, ale určite Ti tieto miesta na spanie odporúčam a nájdeš ich celkom jednoducho podľa spomínanej aplikácie park4night. Tie rozsiahle vinohrady sú tam naozaj krásne a nachádzajú sa trochu ďalej od hlavnej cesty, takže v noci by Ťa nemalo nič vyrušovať.

4. Pasohlávky – Trochu ďalej napravo od oficiálneho kempu Pasohlávky sme našli našu cieľovú večernú destináciu na spanie. Najskôr sme mali v pláne sa aj okúpať, ale tá voda sa nám nezdala až tak veľmi v poriadku, tak to sme vynechali a využili sme radšej vodu zo sprchy v dodávke. Občas tam okolo nás popri vode bežali nejakí bežci alebo psíčkari, a naháňali nás komáre, ale inak tam bol úplný pokoj. Večer sme si pozreli krásny západ slnka a ráno sme si dopriali parádne raňajky pripravené priamo na sporáku v dodávke.

5. Brno – K tomuto Ti nemusím napísať snáď nič. Asi každý vie, že Brno je pekné mesto a že je tam čo pozerať. Postačia Ti Google mapy v mobile a určite si tam nájdeš to, čo Ťa najviac zaujme. A ak Ti bude potom veľmi teplo, určite sa choď schladiť do vody na Brněnskej přehrade. Tam máš vstup zadarmo.

6. Slavkov u Brna – Je to krásne mesto, ktoré je navštevované najmä kvôli Zámku Slavkov s jeho krásnym veľkým parkom a Slavkovskému pivovaru. Navyše vedľa golfového ihriska je dlhé pozdĺžne parkovisko, kde môžeš nechať svoju dodávku aj na noc a nebude Ťa tam nič otravovať. Večer alebo ráno si môžeš ísť aj zabehať popri Zámku ale aj do parku v ňom.

7. Hodonín – my sme toto mesto síce vynechali, ale vraj má peknú históriu a určite si tam prídeš na svoje. Tak ho určite zapoj do svojho tripu. Verím, že to neoľutuješ.

8. Břeclav – Okrem Kostola Navštívení Panny Marie, ktorý sme navštívili, sa v tomto meste nachádza aj historický Zámek Břeclav, ktorý by si mal počas svojho tripu tiež navštíviť. A nepochybujem o tom, že okrem týchto dvoch historických častí, Ti Břeclav s pomocou aplikácie Google máp ponúkne aj mnohé ďalšie pekné miesta, o ktoré sa so mnou môžeš potom podeliť.

9. Valtice, časť Hájenka Medzi Břeclavom a Valticami sa nachádza Rendezvous – Dianin chrám. Auto zaparkuješ na parkovisku pri hlavnej ceste, kde mimochodom kľudne môžeš potom ostať aj na noc, keď si prejdeš aj celé Valtice. Hlavná cesta je však trochu nevýhodou, kvôli hluku áut z cesty, ale inak je to ideálne miesto na spanie. Dianin chrám sa nachádza asi do 10 minút peši od parkoviska po rovnej lesnej ceste. A ráno si môžeš dopriať znova parádne raňajky priamo z dodávky.

10. Valtice – Je to historické mesto s krásnym zámkom – Státní zámek Valtice, ktoré dýcha zaujímavou históriou a je súčasťou Lednicko-valtického areálu. Toto mesto proste nesmieš počas svojho tripu vynechať. A aj tam si môžeš kúpiť alebo len ochutnať kvalitné vínko. A ako bonus máš v tomto meste parkovanie na celý deň zadarmo, a to na veľkom oficiálnom parkovisku neďaleko historickej časti mesta.

11. Lednice – Prosím Ťa, fakt neurob tú istú chybu čo my, že sme toto mesto vynechali, lebo sme sa nepozreli dobre do mapy. V tomto meste toho nájdeš toho naozaj veľa a ja verím, že sa tam tiež ešte niekedy dostanem. Navštíviť môžeš napríklad: Státní zámek Lednice, Maurskú Vodárnu, Obelisk, Januv Hrad, Apollónuv chrám, Chrám Tři Grácií, Torture Museum, Vyhliadkovú věži Lednická kolonáda a mnohé ďalšie krásne miesta, ktoré znova objavíš najmä vďaka Google mapám. Toto mesto je takisto súčasťou Lednicko-valtického areálu, a to si predsa nemôžeš nechať ujsť, lebo ako sa hovorí, to najlepšie na záver!

12. Pieskovňa pri Plaveckom Štvrtku (Slovensko) – Takže, ak svoj trip na Morave zakončíš v Ledniciach a rozhodneš sa už pre cestu domov, pretože večer musíš vrátiť dodávku do Purecampers, tak mám pre teba ešte jeden tip, kde sa môžeš cestou schladiť a okúpať. Pieskovňa pri Plaveckom Štvrtku Ti počas celého roka ponúka pieskovú pláž s krásnou vodou a príjemnou teplotou a to navyše úplne zadarmo. Pre nás to bolo tiež ideálne miesto, kde sme konečne vytiahli z dodávky aj gril a využili sme tak aj poslednú vec, ktorú nám dodávka poskytla. A ak sa pýtaš, že prečo sú tie špekačky také tmavé, tak neboj, oni fakt nie sú zhorené. Len to bol nejaký iný druh čertovských špekačiek, ktoré boli od začiatku tmavšie ako tie klasické, na ktoré sme zvyknutí. 😉

Na záver tohto odseku Ti chcem už len povedať, že verím, že som Ti nielen týmito špekačkami, ale aj mojím tipom na trip na Morave dala chrobáka do hlavy a že teraz oveľa viac túžiš po tom, že si požičiaš jednu z dodávok od Purecampers. Pretože s ňou si svoju cestu naozaj užiješ maximálne, tak ako aj my. 🙂

Druhy obytných dodávok od Purecampers, z ktorých máš na výber

Nakoniec Ti prinášam ešte sľúbené fotky a stručné info o všetkých dodávkach, ktoré máš na výber. My sme mali tú česť, požičať si Gurumobil a ako vidíš, všetky jeho možnosti sme využili naozaj naplno.

Gurumobil

Gurumobil je najnovšia dodávka s 3 miestami na sedenie vpredu a so spaním pre 2 osoby. Je to Peťova posledná prerobená dodávka, takže na nej všetko vyšperkoval až do detailu. Táto dodávka má aj klimatizáciu, takže Tvoj komfort počas dlhej cesty bude maximálny.

Dromedár

Dromedár je druhá najnovšia dodávka s 3 miestami na sedenie vpredu a so spaním pre 2 osoby. Táto dodávka je veľmi podobná Gurumobilu a takisto má aj klimatizáciu, takže o svoj svoj komfort počas dlhej cesty sa určite nemusíš báť.

Big Banana

Big Banana je najväčšia dodávka s 3 miestami na sedenie vpredu a s komfortným spaním až pre 3 osoby. Táto dodávka je síce bez klimatizácie, ale tak ako všetky ostatné, Ti určite poskytne dostatočný komfort počas Tvojich výletov.

Mountain Hut

Mountain Hut je najstaršia dodávka s 3 miestami na sedenie vpredu a s komfortným spaním pre 2 osoby. Táto dodávka je síce bez klimatizácie, ale tiež tak ako všetky ostatné, Ti určite poskytne dostatočný komfort na Tvojej ceste za dobrodružstvom.

Potom je to už len na Tebe, že ktorú z nich si vyberieš a kde sa s ňou vyberieš. Ak by Ti informácie v mojom článku o dodávkach nestačili, môžeš si kliknúť aj na ich webovú stránku https://purecampers.eu/, alebo im môžeš priamo napísať cez sociálne siete – Instagram alebo Facebook. Určite Ti radi a milo odpovedia na všetky Tvoje otázky, tak ako aj mne.

Na záver Ti prajem už len šťastnú cestu a čo najviac zážitkov! 😉

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *