Konečne môžeš spať na Brnčalke, Terynke či Zamke, obmedzenia skončili a horské chaty spúšťajú ubytovanie (aktualizované)

Doterajšia epidemiologická situácia a prijaté opatrenia neumožňovali prespávať na mnohých horských chatách. Ako to už z povahy ich turistického ubytovania vyplýva, nemali napríklad k dispozícii toaletu pre každú izbu a podobne. Oddnes 3.júna, sa uvoľnili ďalšie obmedzenia a tak môžeš konečne spať napríklad aj na Brnčalke, Terynke, Zamke, či v útulni na Andrejcovej. Nezabudni si ale nocľah vždy objednať vopred. Článok budeme aktualizovať podľa toho, ako budú chaty zverejňovať informácie.

Väčšina horských chát mesiace nemohla mesiace ubytovávať turistov. No tomu je koniec, našťastie, keďže už o necelé dva týždne, v polovici júna, skončí zimná uzávera tatranských chodníkov.



Ako nás informovali z Chaty pri Zelenom plese, kam sa 20. júna vyberieme s Hikemates na náš druhý tohtoročný komunitný výstup (Môžeš sa pridať aj ty. Všetky informácie o komunitnom výstupe nájdeš tu) od tohto víkendu (6.-7. jún 2020) začínajú poskytovať ubytovanie. Zatiaľ budú môcť spať na jednej izbe iba turisti z rovnakej domácnosti. Viac informácií získaš na +421 901 767 420, rezervácie len cez email tatry@chataprizelenomplese.sk.

Téryho chata na svojom Facebooku píše, že ubytovanie je už k dispozícii. Pozor, ako je zrejmé aj z fotografií, v Tatrách pred pár dňami nasnežilo, takže nezabudni zimnú výstroj. Kontakt na Terynku 0949 650 315, email teryhochata007@gmail.com alebo na Facebooku.

Ubytovať sa už dá aj na Zamkovského chate a ako píšu, pre opatrnejších majú aj ubytovanie so samostatným vchodom a vlastnou toaletou. Kontakt na Zamku 0905 554 471, zamka@zamka.sk, na Facebooku.

Prespať už budeš môcť aj vo útulni Andrejcová vo vnútorných priestoroch, ale iba jedna skujpina turistov v každej miestnosti. Ubytovanie si musíš vopred objednať, alebo si môžeš objednať prespatie v stane. Po prvýkrát kvôli prijatým opatreniam sa za nocľah na Andrejcovej bude platiť. Ak platiť nechceš stačí ak si zoberieš vlastný stan. Všetky podrobnosti nájdeš na Facebooku, kontakt na útulňu je 0904 596 443.

Od štvrtka 4. júna otvára aj útulňa Ďurková v Nízkych Tatrách. Ako píšu na Facebooku zatiaľ všetko podľa starých pravidiel, útulňa bude opakovane dezinfikovaná. Rezervácie zatiaľ, podľa tímu útulne, nie sú potrebné.


Ak sa nechystáš do Vysokých Tatier prečítaj si naše tipy na pekné túry v iných pohoriach:


Ďalšie chaty, ktoré poskytujú ubytovanie už dlhšie

Možnosť ubytovania si vždy vopred prever.

Vysoké Tatry
Chata pod Soliskom
Horský hotel Popradské pleso,
Sliezsky dom,
Bílikova chata,

Nízke Tatry
Chata Trangoška,
Domček Horskej služby na Čertovici,
Penzión STIV na Čertovici
Chata Magurka v osade Magurka,
útulňa Andrejcová v stanoch

Veľká Fatra
Horský hotel Kráľova studňa (iba hotelové ubytovanie)

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *