darcek_pre_turistu_hikemates

Najlepšie darčeky pre milovníkov hôr

Vianoce sú za rohom, preto sme spísali tipy na darčeky pre každého milovníka hôr! Poteš svojich najdrahších praktickými a originálnymi darčekmi, ktoré vyčaria úsmev a určite sa im veľmi potešia.

1. Členstvo v najväčšom turistickom klube s poistením na hory a podporou rozvoja turistiky

Daruj svojim blízkym členstvo v najväčšom turistickom oddiele na Slovensku. Získajú komplexné poistenie na hory, až 50% zľavy na mnohých horských chatách na Slovensku v Čechách i v Rakúsku, zľavy na športovú výstroj a výbavu u overených outdoorových predajcov, zľavu na vychýrený Hikemates magazín a kopec ďalších výhod.

Kúpou tohto darčeka zároveň podporíš aktivity klubu Hikemates a zmysluplné projekty rozvíjajúce turistiku na Slovensku ako opravy mostíkov v národných parkoch, stavby útulní, opravy turistických chodníkov a ďalšie!

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je Clenstvo-ad-v30-1024x1024.jpg

2. Daruj najlepšie tlačené čítanie pre turistu – HIKEMATES MAGAZÍN

164 strán plných príbehov, praktických návodov, úprimných rozhovorov a zamyslení o horách a ľuďoch, dva krát ročne. Vydávať tlačený magazín v dobe internetu a sociálnych sietí sa môže zdať naivné, no podľa nás sú niektoré príbehy príliš vzácne na to, aby zanikli v digitálnom svete. Príbehy zažité a písané dobrodruhmi ako ty.

Listovanie v tlačenom magazíne. Pomalé prezeranie nádherných záberov. Vôňa papiera. Toto všetko pomáha intenzívne prežívať daný moment. Niečo, na čo pri nekonečnom zhone 21. storočia tak často zabúdame. Je to práve pocit prítomnosti, ktorý nachádzame na horách a pomocou Hikemates magazínu ti ho chceme priniesť kdekoľvek sa nachádzaš.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je DSC05270-1024x683.jpg

3. Predplatné – magazín priamo do schránky

Daruj rovno celý rok s magazínom vo forme predplatného! 2x ročne z tlačiarne priamo do schránky. Navyše ušetríš poštovné. Predpokladané termíny ďalšieho vydania magazínu sú máj a november 2023. Ak kupuješ predplatné ako darček, použi jednoducho adresu obdarovaného ako doručovaciu adresu a my doručíme magazíny priamo jemu/jej domov. A pod stromček zabalíš darčekový poukaz, ktorý si vieš stiahnuť na tomto odkaze.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je ako-darcek-1024x1024.jpg

4. Nesmeky – istota v zľadovatenom teréne

Kvalitné nesmeky by nemali chýbať vo výbave a počas chladných mesiacov ani v batohu na každom výlete. Extrémne ľahké a odolné retiazkové turistické mačky BLACK DIAMOND ACCESS SPIKE sú vhodné pre bezpečný pohyb na ľade, tvrdom snehu alebo premrznutej zemi.
Sú vyrobené z vysoko odolného elastoméru, ktorý je v pätovej časti doplnený o pútka pre ľahšie obúvanie a disponujú celkom 14 hrotmi z nerezovej ocele s dĺžkou 8 mm. Bezpečnosť na horách je totiž nadovšetko! Tento model nájdeš na outdoor eshope mthiker.sk.

Ak sa nevieš rozhodnúť, ktorý kúsok by sa do výbavy tvojim najdrahším hodil najviac, istotou je darčekový poukaz. Hodnotu poukazu si vieš zvoliť podľa vlastných preferencií a konkrétny darček si už podľa potreby vyberie obdarovaná osoba sama. My ti odporúčame outdoor eshop MTHIKER so širokým výberom výbavy naprieč najlepšími svetovými outdoor značkami a produktami.

5. Hrejivé pohodlie od Fjällräven

Nadčasové, funkčné a odolné outdoorové vybavenie od značky Fjällräven je testované tisíckami kilometrov už vyše 60 rokov. Poteš svojich blízkych kvalitným hrejivým oblečením s obľúbenými severanskými vzormi! Značka Fjällräven je svojim konceptom veľmi blízka našim hodnotám. Udržateľnosť, prírodne materiály s čo najmenším vplyvom na prostredie, trvácna kvalita a k tomu skvelý dizajn a strihy. Či sa ti zapáčia produkty, ktoré

Ako naše tipy ti odporúčame kúsky, ktoré na zimu nesmú chýbať. Pánsku a dámsku bundu s výplňou z páperia alebo recyklovaného polyesteru a nadčasovú „flanelku“ alias pánsku košeľu a dámsky sveter s krásnym vzorom.

6. Príbehy tatranských horských chát – KNIHA TAM HORE

Rozprávania a zamyslenia o malých historkách, ale aj skutočných legendách, ktoré by nemali ujsť žiadnemu fanúšikovi hôr. Dozvieš sa napríklad o tajnej návšteve pápeža na Sliezskom dome, o ťahaní zápaliek na Rysoch alebo o istej českej turistke a jej svadobnom vene.

Ich autorom je publicista Samo Marec, ktorého otec robil chatára hneď na troch z nich. Kniha Tam hore nevyniká len obsahom a kvalitou grafických materiálov, ale aj svojím spracovaním. Počet strán sa nakoniec ustálil na 272, aj keď to znamená, že hrúbkou pripomína skôr archívny kúsok ako praktického sprievodcu. určite by nemala chýbať v knižnici žiadneho horala alebo horalky!

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je Kniha-boost-4-1024x1024.jpg

7. Knižka pre najmenších turistov

8 kapitol, v ktorých najrohatejší kamzík Karol spísal zásadné pravidlá, aby každý malý aj veľký turista vedel ako sa nedostať do problémov. S ľahkosťou detského slovníka a s krásnymi ilustráciami sa Vďaka tejto knižke aj malý turisti zoznámia s bezpečnosťou na horách. Knižku KTO PRESKÁČE ROHÁČE nájdeš na našom webe.

8. Cestovateľské prezentácie online

Jeden z najvychýrenejších cestovateľských festivalov cestou-necestou. Daruj svojim blízkym prístup k cestovateľským prezentáciám, ktoré potešia najmä vášnivých objaviteľov nových miest.

Viac ako 50 prezentácií je dostupných už 72 hodín od zakúpenia po dobu 20 až 60 dní alebo môžeš darovať neobmedzenú ročnú vstupenku s prístupom k prezentáciám na 365 dní v roku. Online prezentácie o cestovaní, turistike, lezení, cestovaní na bicykli, autom, s deťmi, stopom, so psom, freeride a o hore ďalších príbehov dobrodruhov z celého sveta zaručenie podnietia k baleniu batoha. Perfektný program miesto večernej televízie :).

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je 2021-11-online.cestounecestou-3.jpg
zdroj: cestou-necestou

9. Noc na Zamkovského chate s podporou jej rekonštrukcie

Zamkovského chatu čaká v najbližšej dobe veľká rekonštrukcia. Aby mali k dispozícii dostatok prostriedkov, ponúkajú poukazy na nocľahy, pri ktorých si dopredu predplatíš nocľahy na chate a po jej rekonštrukcii ich môžeš čerpať so zvýhodnenou cenou (cena za nocľah po rekonštrukcii sa totiž zvýši).

Chatárka Janka teda ponúka 30%-NÚ ZĽAVU NA UBYTOVANIE V ZREKONŠTRUOVANEJ CHATE ala UBYTOVACÍ POUKAZ V HODNOTE 500,-€!

Aké sú podmienky?

20 NOCĽAHOV x 25,- € OSOBA/NOC = 500€ s garantovanou cenou.
Štandardná cena totiž narastie na 20 nocí x 38,- € osoba/noc = 760,- €

PODMIENKY ČERPANIA
platnosť poukazu: od 1.1.2024 – do 31.12.2030
prenosný a nie je viazaný na poočet osôb

POSTUP

1. objednávka (mailom: zamka@zamka.sk)
2. vystavenie faktúry
3. úhrada
4. zaslanie poukazu
5. čerpanie pobytu

viac na: www.zamka.sk

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *