Otvorené chaty v Tatrách pribúdajú, väčšinou s obmedzenými službami

Horské chaty a útulne v uplynulých dňoch začali ponúkať opäť svoje služby. Niektoré v obmedzenom režime, iné cez okienko, viaceré ponúkajú už aj ubytovanie. A pred nadchádzajúcim víkendom sa pridávajú aj ďalšie. Ak sa chceš vybrať na túru nezabudni, že vo vysokohorských polohách je stále sneh, takže bez paličiek a turistických mačiek ani na krok.

Podrobnejšie sme služby na chatách zmapovali minulý týždeň v tomto článku:


Viaceré z chát, o ktorých sme na začiatku mája písali, že sú zavreté však už začínajú ponúkať svoje služby. Ak sa chceš na chate aj ubytovať, určite si poskytované služby prever vopred telefonicky.

Cez víkend sa už dočkáme občerstvenia aj na jedinej horskej chate v Belianskych Tatrách. Chata Plesnivec na svojom Facebooku píše: „Od 16.5 (sobota) bude chata otvorená v núdzovom režime cez okienko. Zatiaľ iba víkendy a bez možnosti ubytovania. Tiež Vás touto cestou prosíme, aby ste náš odpad nechali v pripravenom koši a svoj si zobrali so sebou dole. ( pomôžete nám efektívnejšie recyklovať odpad).“

Chata Plesnivec. Foto (c) LD/Hikemates

Otvorené už má aj Majláthova chata pri Popradskom plese. Poskytuje občerstvenie v prípade, záujmu o ubytovanie si musíš situáciu najprv preveriť +421 917 655 446 alebo majlathovachata@gmail.com alebo na Facebooku.

Rovnako už služby ponúka aj Chata pod Soliskom. Okrem občerstvenia, podľa komentárov turistov aj ubytovanie v apartmáne s jedlom na izbu. Ak by si chcel využiť služby kontaktuj chatu na +421 917 655 446 alebo chatasolisko@gmail.com alebo na Facebooku.

V Nízkych Tatrách je to stále podobne ako v uplynulých dňoch. Chaty a útulne, neposkytujú ubytovanie, ponúkajú len občerstvenie cez okienko. Ubytovať sa dá len na Čertovici v Domčeku Horskej služby, po predchádzajúcej telefonickej objednávke, keďže kapacity sú kvôli vládnym nariadeniam limitované. Na telefónnom čísle 0944 929 173 alebo písomne cez Facebook.

Ako píšu z Domčeka horskej služby, na hrebeni Nízkych Tatier už ubytovanie poskytuje len penzión STIV na Čertovici, po telefonickej objednávke vopred +421 905 320 495.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *