Poď s nami na komunitný výstup Hikemates na Téryho chatu 9. novembra

Už 9. novembra, teda túto sobotu, nás čaká druhý komunitný výstup Hikemates. Tentoraz sa spoločne vyberieme na Téryho chatu. Je to 1150 výškových a 19 000 bežných metrov turistiky. Po tom, čo začala platiť zimná uzávera a niektoré chodníky sú uzavreté, aby si od nás turistov Tatry oddýchli, otvoríme spoločne zimnú turistickú sezónu. Ak si ešte nepotvrdil účasť urob tak v našom facebookovom evente.

Veríme, že tak ako pri výstupe na Ďumbier, aj vo Vysokých Tatrách sa stretne skvelá partia turistov a bude nielen perfektná túra ale aj zábava. Sme predsa Hikemates.

Za cieľ nášho výstupu sme vybrali Téryho chatu. Najvyššie položenú celoročne otvorenú vysokohorskú chatu vo výške 2015 m.n.m. Je to síce náročnejšia túra, no myslíme si, že ju zvládne každý turista. Ak sa na to necítiš, alebo prídeš s deťmi, poď s nami aspoň na Zamkovského chatu. Ako túra vyzerá? Prečítaj si náš článok.

A tu zase nájdeš všetky parametre trasy nášho komunitného výstupu.

https://www.hikemates.com/hike/teryho-chata-zo-stareho-smokovca-a-spat

Hikemates je predovšetkým o komunite a priateľoch, ktorých spája vášeň pre hory. Preto budeme radi ak sa k nám pridáš aj s priateľmi, či rodinou, vyvetráme si hlavy v prírode a pokecáme na chate pri teplom čaji, alebo kofole. Stretneme sa v sobotu 9.novembra o 8:00 na parkovisku pri ihrisku v Starom Smokovci (tu nájdeš mapu). Sľubujeme ti skvelú túru a zábavu s ľuďmi z komunity, s ktorými máš určite rovnaké záujmy. Aj vďaka našim partnerom sme pre teba pripravili aj niečo navyše:

  • na parkovisku máme zľavnené parkovné za 4€ na deň
  • zľavu dostaneš aj na Zamkovského chate na čaj a polievku
  • podarilo sa nám vybaviť 50% zľavu na obed pre všetkých Hikemates priamo na Téryho chate, naobedovať sa tak môžeme spoločne
  • v UNIQA sme vybavili špeciálnu zľavu na poistenie – na deň za 0,99€ (poisti sa tu)
  • ak by sa ti trasa zdala nenáročná, môžeš si ju sťažiť vynáškou sudu Birellu až na chatu

https://www.facebook.com/teryhochata1/posts/2592089864239227

Ako je vidieť, na chate je už sneh, ktorý pravdepodobne vydrží až do jari. Okrem poistenia si preto určite zober aj teplý čaj, trochu jedla, teplé oblečenie a rukavice (aj náhradné). Určite nezabudni na základnú zimnú turistickú výstroj.

Komunitný výstup podporili: Horalky, Birell, Téryho chata, ZľavaDňa, UNIQA

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *