Prečo sme navrhli Hikemates kit

Za Hikemates stoja ľudia, ktorí radi chodia do prírody, zdolávajú vrcholy slovenských pohorí a chcú pomáhať ďalším turistom v hľadaní tých najkrajších trás a miest. Zaujíma nás aj ochrana prírody, bezpečnosť na horách a dobrá výbava. Aj to je dôvod prečo Paťo a Jakub z Hikemates navrhli náš Hikemates kit.

Všetko to začalo ešusom. V minulosti často používaný, prakticky nezničiteľný obal na potraviny. Stačí len umyť a použiť znova.

„Kit vznikal počas našich výletov s Jakubom na hory, kedy sme premýšľali nad tým, ako by sme mohli s Hikemates pomôcť. Hľadali sme veci, ktoré používame všetci turisti pravidelne a také, ktoré by sme mali mať vždy so sebou – z toho vznikol balík – kit, ktorý by mal mať podľa nás každý správny turista,“ hovorí Paťo z Hikemates

Do ešusu tak začali skladať ďalšie potrebné a dôležité veci, ktoré navyše pomôžu chrániť prírodu a životné prostredie od zbytočných plastov a odpadu, rovnako ako ešus.

„Nie je jednoduché dať darček turistovi. Každý má svoje obľúbené značky, materiály aj strihy. Chceli sme však navrhnúť univerzálny darček, ktorým nemožete trafiť vedľa. Zároveň sme sa na to chceli pozrieť aj z pohľadu zodpovednosti a ekológie, ale aj bezpečnosti,“ dodáva druhý z turistov, spoluautorov kitu, Jakub.

https://www.hikemates.com/hikemates-kit
Hikemates kit si môžeš objednať v našom eshope

Ekológia bola v ich myšlienkach na veľmi dôležitom mieste. Ako ostrániť používanie plastových sáčkov, rôznych jednorazových obalov, ktoré putujú do koša, alebo v horšom prípade ich niekto zahodí priamo v lese?
„Chceli sme, aby to bolo čo najviac ekologické – zámer bol, aby sme prispeli k zredukovaniu jednorazových plastov, ktoré používame nielen počas turistiky ale aj v každodennom živote,“ hovorí Paťo.

Všetci už nahrádzame plastové vrecká a kit má k tomu ešte viac motivovať. Preto sa do kitu dostali látkové vrecká. Jedno vzdušnejšie na zeleninu, druhé na pečivo. Okrem toho k nim chalani pribalili aj ekologické kompostovateľné vrecká, v ktorých si z hôr odnesieš svoj odpad.

Významným prvkom bol aj dôraz na bezpečnosť. Zápalky a živicové drievko ti pomôžu zapáliť oheň kdekoľvek budeš potrebovať. Lekárnička by nemala chýbať vo výbave žiadneho turistu: „Lekárničku veľa turistov podceňuje a hlavne sme k nej chceli priložiť aj návod, lebo ju síce možeme mať na túre so sebou, ale ak ju nevieme použiť je nám na nič,“ hovorí Jakub z Hikemates.

V našej lekárničke nájdeš: náplasť 7,5 x 5 cm, náplasť 1,8 x 7,2 cm, náplasť 1 x 4 cm, mikroporézna páska, sterilný nepriľnavý obrúsok 5 x 7,6 cm, hygienické utierky, šatka trojuholníková 96 x 96 x 135 cm, zatvárací špendlík, tkané ovínadlo 5 cm x 4,5 m, tkané ovínadlo, elastické ovínadlo 8 cm x 5m, nožnice, kartu prvej pomoci.

Hotový Hikemates Kit v myšlienkach jeho autorov Paťa a Jakuba je užitočný, niečo čo si so sebou zoberieš do hôr ale aj do mesta, čo budeš fakt používať a neostane ti niekde doma v skrini medzi ďalšími kusmi nepotrebnej turistickej výbavy.

A ako bonus sme v Hikemates pre každého pripravili aj darček zadarmo. Túru s niekým blízkym, lebo Hikemates je aj o priateľstve a spoločných výletoch. Tu si môžeš vyplniť a potom vytlačiť pozvanie pre kamoša, či kamošku na peknú túru.

https://www.hikemates.com/daruj-zazitok
http://www.hikemates.com/daruj-zazitok


Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *