Spratný varič Firedragon

Mnoho ľudí miluje prechádzky do prírody. A aj ja patrím medzi nich. Je to pre mňa skvelá možnosť, ako sa zrelaxovať, vypnúť hlavu od dennodenného stresu a oddýchnuť si od všetkých technológií. Nepoznám lepší pocit, ako sa pozastaviť niekde v prírode a vychutnať si horúci čaj alebo kávu.

Chalani z Hikemates mi dali skvelú príležitosť vychutnať si takýto moment. Poskytli mi varič a gélové palivové kapsule od Doprírody.sk. Tento varič je malý, skladný a rýchlo a ľahko rozložiteľný. Jeho najväčšou výhodou je malá praktická zástena proti vetru. Je navrhnutý tak, že sa dovnútra zmestia až 3 palivové kapsule. V strednej časti sa nachádza malý kontajner, do ktorého sa kapsula vloží a zapáli.

Kapsule Fire Dragon sú netoxické gélové kocky, ktoré sú vysoko horľavé a dokážete ich zapáliť aj pomocou kresadla. Ich výhodou je, že aj napriek namočeniu sa stále dajú veľmi ľahko zapáliť. Okrem toho umožňujú jednoduchú dezinfekciu rúk.

Vybavený varičom a kapsulami som sa jedného marcového rána vybral do prírody. Spoločnosť do lesa mi robil môj pes. Na Orave bolo ešte stále dosť snehu a ja som sa tak tešil, že mi vôbec nevadilo brodiť sa 40-centimetrovým snehom. Našiel som si pekné miesto na okraji lesa vedľa čistinky, kde už zmizol sneh a kde bolo ľahšie nájsť nejaké drevo na ohník. V zátiší som si zložil veci a začal sa vybaľovať.

Z batoha som vybral varič a za menej ako minútku sa mi ho podarilo rozložiť. Tešil som sa, ako si pripravím čaj, pretože vonku boli iba 4 stupne. Vytiahol som kapsulu z plastového obalu a tá sa presne vošla do variča. Ako bolo uvedené, rozhorela sa okamžite a postupne sa začala rozpúšťať v malej vaničke variča.

Varič som nastavil tak, aby som si naň mohol ľahko a stabilne položiť džezvu. Do džezvy som hodil kúsok vetvičky z jedličky a čakal kým čaj nezovrie. Keďže bolo chladno a na džezvu som nemal žiadnu pokrývku, zovretie čaju trvalo presne rovnaký čas ako vyhorenie jednej celej kapsuly.

Rozhodol som sa pripraviť si obed nad ohníkom. Mal som nazbieranú len malú kopu dreva, keď sa počasie trochu zhoršilo. Začalo fúkať a mierne mrholiť. Keďže kapsule sú netoxické, použil som jednu na rozpálenie ohníka a aj stále mierne navlhnuté drevo sa chytilo veľmi ľahko.

Dopil som čaj a potom chvíľu počkal, kým varič vychladne, aby som ho mohol bezpečne zbaliť späť do batoha. Bol som nemilo prekvapený, že na dne vaničky zostal akýsi stvrdnutý nedohorený pozostatok z kapsule. Nie som si istý, čím to mohlo byť spôsobené, ale podarilo sa mi to zoškrabať plochým šrobovákom a potom ľahko umyť.

V konečnom dôsledku však hodnotím varič a kapsuly pozitívne. Varič je malý a ľahký. Človek ani nevie, že ho má v batohu aj s tromi kapsulami. Páči sa mi, že všetko je pokope a na nič nezabudnem. Čo sa týka kapsúl, síce vo variči nedohoreli úplne dokonale, ale sú naozaj praktické. Je to skutočne skvelý pomocník, a to aj do zlého počasia.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *