Tip na túru – najkrajšie jesenné výhľady

Ahoj, dnes ti predstavím Sivec. Je to dominantný zalesnený vrch nad vodnou nádržou Ružín, ktorý sa nachádza v pohorí Čierna hora neďaleko Košíc.

Vrchol Sivca. Foto (c) Patrik Sedlák

Vrchol, tvorený výrazným vápencovým bralom, je výborným vyhliadkovým bodom. Naskytá sa z neho kruhový výhľad na okolitú krajinu tvorenú zalesnenými kopcami a dolinami, ktoré sa zvažujú k vodnej hladine.

Pohľad na vodnú nádrž Ružín. Foto (c) Patrik Sedlák

Tie najkrajšie výhľady ponúka práve teraz, kedy sú listy na stromoch zafarbené jeseňou a dotvárajú tak jedinečnú atmosféru.

Inverzia na Sivci. Foto (c) Pavol Fogas

Na Sivec vedie viacero trás. Ja ako milovník okruhov mám najradšej okruh z Ružína. Jeho výhodou je, že ak si pred túrou chceš dobre pospať alebo prečítať knihu, môžeš sa na túru dopraviť vlakom. Trasa začína priamo na vlakovej stanici Ružín, vlak.

Trasa – okruh z Ružína, vlak.

Ak pôjdeš na túru s deťmi alebo menej zdatnými turistami, odporúčam ti zvoliť najkratšiu trasu z Ružína, most, ktorá ti celá nezaberie viac ako 3 hodiny 🙂

Trasa – z Ružína, most a späť.

Chceš viac tipov na túry? Prihlás sa na odber nášho štvrtkového newslettera – tip na túru (každý týždeň nová túra).

Newsletter tip na túru

* povinné

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Paťo z Hikemates

Som srdcom dobrodruh, baví ma spoznávať nové veci, krajiny a kultúry. Milujem prírodu a užívam si samotu. Okrem iného rád čítam hlavne filozofiu a psychológiu,

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *