Vlakom za turistikou – špeciálne letné vlaky ZSSK a lístok na celé leto

Vlakom za zážitkami po celom Slovensku? Áno! Cestovanie vlakom po Slovensku naberá v lete vďaka parádnym ponukám od ZSSK úplne nový rozmer. Aktívnej dovolenke na Slovensku, počas ktorej môžeš navštíviť nádherné zákutia našej malebnej krajiny už viac nič nestojí v ceste! Stačí si zbaliť batoh a zavolať parťákov či predsvedčiť svojich najbližších.

Letným vlakom do všetkých kútov Slovenska

Kam sa vlakom môžeš nechať zaviesť?

Letné vlaky sú špeciálne vlakové spojenia, ktoré ZSSK zaradili na leto do prevádzky. 12 letných liniek s 58 vlakmi ťa odvezie na odľahlejšie miesta, ktoré ale určite stoja za návštevu. Ponúkajú nielen výborný prístup na okolité hory, ale aj kultúrny zážitok alebo letný relax pri vode. Letné vlaky ako spoje so sezónnym obmedzením budú premávať od 3. 7. do 19. 9. 2021. Všetky letné linky nájdeš v tomto rozpise.

My sme vybrali zopár z nich, ktoré ťa odvezú pod obľúbené turistické destinácie:

  • Stakčín – vstupná brána do Polonín
  • Z Muráňa na skok do Národného Parku Muránska planina. Výlet ideálny na rest day
  • Červená skala pri Šumiaci pod Kráľovou Hoľou
  • Z Kremnice na Ferraty na Skalke
  • Dobšinská ľadová jaskyňa alebo vodná nádrž Palcmanská maša z Dobšinej

Záhoráčikom do Plaveckého Podhradia a navštíviť ruiny hradu z 13. storočia, obdivovať okolie Kremnických vrchov, navštíviť Harmaneckú jaskyňu, či sa prejsť v romantických uličkách Banskej Štiavnice. Vziať si so sebou môžeš aj bicykel, mnohé spoje totiž budú mať posilnenú kapacitu na ich prepravu alebo bude vypravený priamo ako cyklovlak.

Cestuj s jedným lístkom bez obmedzení – LÍSTOK SLOVAK

Lístok, s ktorým môžeš nastúpiť na ktorýkoľvek vlak ZSSK po dobu 7 alebo 31 dní, to je ponuka s názvom SLOVAK pre držiteľov platných preukazov RAILPLUS a SLOVAK TÝŽDEŇ pre tých, ktorí preukaz RAILPLUS nemajú. Dá Ti úplnú slobodu v rámci celého nášho územia a jeho cena príjemne poteší. Akurát miestenku na IC vlaky si musíš vždy dokúpiť extra.

Prečo cestovať vlakom?

Cestovanie vlakom poteší knihomoľov, ktorí čas strávený vo vlaku môžu využiť naplno ponorením sa do príbehov svojich obľúbených knižiek alebo študovaním máp a turistických vychytávok miesta, na koré práve smerujú. Šoféri si budú môcť dopriať aj jedno osviežujúce pivko a výhľady z okna naprieč celou našou krajinou skvele zrelaxujú myseľ.

Najkrajšie miesta sveta máme doma. Akurát sa za nimi musíme vybrať. Majte super akčné slovenské leto!

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *