Výroba domčeka pre hmyz

Tento blog pre hikemates napisal Erik Jančík.

Nedávno sme sa spolu s deťmi zo ZŠ E. A. Cernana zapojil do projektu Dobrý nápad. Vyrábali sme spoločne Domčeky pre hmyz. Tieto domčeky slúžia predovšetkým ako náhrada prirodzeného prostredia pre rôzne druhy živočíchov. Ich výrobou podporujeme diverzitu, a zároveň dokážu spestriť verejné priestranstvá, ale aj Vaše záhrady.

Ako a z čoho si postaviť konštrukciu?

Na konštrukciu môžete použiť naozaj takmer všetko, v tomto prípade sa fantázii medze nekladú. My sme to uchopili viac realisticky a vytvorili sme z dosák domčeky podobné tým našim. Ako konštrukciu môžete použiť napríklad aj staré palety, regál, dokonca aj plastovú rúru, plechovku, alebo hrnček.

Z čoho by mala pozostávať výplň?

Výplň by malo tvoriť čo najviac rozličných, ale zároveň prírodných materiálov. Znie to prácne, ja viem. Ale realita je úplne iná, všetko potrebné dokážete nazbierať pri prechádzke v prírode. Môžete použiť napríklad šišky, mach, konáre, seno, kôru, hobliny…..

Za mňa to bola veľmi príjemná forma oddychu a pre deti zaujímavá mimoškolská aktivita, ktorá ich na chvíľu vytiahla od kníh, teda skôr od počítačov, tabletov a telefónov… 🙂

Tento blog pre vás napísal Erik Jančík. Pridaj sa aj ty k #hikemates bloggerom a podeľ sa o svoje zážitky, inšpiruj ostatných svojim príbehom! Stačí, ak pošleš email s tvojou predstavou na zuzka@hikemates.com. Tešíme sa na tvoje príbehy.

Darčeky máš už nakúpené? Máme pre teba super typy – členstvo Hikemates, magazín Hikemates, alebo jednu z našich knižiek či poustrov! Viac sa dozvieš TU.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *