Geocaching na Štefáničke bol skvelý!

Posledný Hikemates komunitný výstup v tomto roku sme naplánovali na Chatu M.R. Štefánika. Aby bol čo najakčnejší, spojili sme ho so skvelými aktivitami. S vynáškou dreva na túto horskú chatu, ktorá je stále zásobovaná horskými nosičmi, geocachingom o skvelé odmeny od partnera Samsung a testovaním, ako fungujú inteligentné lokalizačné prívesky Galaxy SmartTag2 na horách!

Vyniesli sme 28 metrových polien na kúrenie

Tento výstup sme začali pri chate Zázvor, ktorá sa nachádza pár metrov od parkoviska Trangoška na Chopku – Juh. Pred chatou Zázvor totiž chatár z horskej chaty M.R. Štefánika každý pravidelne pripravuje drevené polená na kúrenie, ktoré môže každý turista dobrovoľne vyniesť na chatu. Odmenou za vynášku je šálka teplého vynikajúceho chatárskeho čaju, ktorý najmä v zime veľmi poteší.

Chata M. R. Štefánika sa nachádza na hrebeni Nízkych Tatier a je obľúbeným cieľom turistov počas celého roka. Keďže k nej okrem turistického chodníka nevedie žiadna cesta, chata je zásobovaná horskými nosičmi. Možnosť vyniesť drevo je teda vítanou pomocou pre chatu a aj pre nosičov.

Spôsobov vynášky je veľmi veľa a skúšali sme naozaj rôzne. Od polena v batohu cez priviazanie polien k batohom, ťahanie polien na sánkach či boboch, nosenie polien na pleci či v ruke.

Na vynášku si môžeš požičať nosičskú krošňu

Na chate Zázvor je možnosť požičať si nosičskú krošňu a polená na ňu priviazať, čo podstatne uľahčí vynášku. Na naše počudovanie sa polená privezujú na výšku a nie na šírku, ako sme si mysleli. Spôsobov vynášky je veľmi veľa a skúšali sme naozaj rôzne. Od polena v batohu cez priviazanie polien k batohom, ťahanie polien na sánkach či boboch, nosenie polien na pleci či v ruke. Keďže sa výstupu zúčastnila veľká skupinka turistov, podarilo sa nám so striedaním sa vyniesť až 28 polien dreva!

A pokračovali hľadaním v snehu skrytých odmien

Po prestávke a dobrej polievke na chate prišiel čas na ďalšiu aktivitu, ktorú sme mali pripravenú vďaka partnerovi výstupu Samsung. Už si počul/a o geocachingu-u? Táto obľúbená aktivita si podmanila ľudí po celom svete. Ide o hľadanie skrytých pokladov nazvaných „keška“ na základe GPS súradníc miesta a indícií k ich presnej polohe.

My sme si pravidlá trošku prispôsobili kvôli podmienkam a bezpečnosti. Pred chatou sme skryli poklady v podobe krabičiek s číslami. Pre šikovných a rýchlych hľadačov sme pripravili 10 odmien a podľa čísla v krabičke sme ich rozdali.

Samsung Galaxy SmartTag2 ako odmena

Piati šťastlivci s číslami v krabičkách od 1 do 5, ktorí sa do hľadania pokladov zapojili, získali perfektné a praktické inteligentné prívesky Galaxy SmartTag2 od partnera výstupu Samsung.

Inteligentný prívesok Galaxy SmartTag2 je praktická drobnosť, ktorá ti pomôže udržať si prehľad, kam odložíš svoje najdôležitejšie osobné veci. Batoh, kľúče, kabelku, peňaženku, ale aj chlpatých miláčikov budeš mať s jeho pomocou vďaka vyhľadávaniu cez mobil a dokonca funkcie prezvonenia skvelo pod kontrolou. Viac o príveskoch sa dozvieš priamo na stránke samsung.com.

Odmeny vyčarili na tvárach zúčastnených úsmevy od ucha k uchu a celá aktivita nás príjemne zahriala, keďže na vrchole panovala poriadna zima. Ďakujeme, že ste sa zapojili!

Kam som si odložila batoh?

Pri chate a cestou sme si rovno vyskúšali, ako zariadenia Galaxy SmartTag2 v praxi fungujú. Pripli sme zariadenia na batoh a kľúče, spárovali ho s appkou SmartThings a schovali ich v okolí. Vďaka označeniu polohy priamo na mapke v aplikácii sme ich vedeli presne lokalizovať. Ak sme s ním hýbali, všetky pohyby sme mohli na mapke presne sledovať. Zariadenia bezchybne fungovali aj napriek nízkej teplote, snehu, vlhku a dažďovým kvapkám, ktoré nás samých veľmi prekvapili.

Galaxy SmartTag2 – skvelý pomocník aj pre turistov

Prívesok Galaxy SmartTag2 je pre nás turistov veľmi praktický. Vieš si vďaka nemu uložiť batoh na bezpečnom mieste pod vrcholom a nemusíš ho brať so sebou. Ak si označíš svoj bicykel, môžeš si byť istý/á, že ho nájdeš tam, kde si ho odložila pred túrou v Tichej alebo Kôprovej doline. Ak si prívesok zavesíš na kľúče, nájdeš ich aj v prípade, ak by ti na túre vypadli z vrecka. A v neposlednom rade sa tvoj štvornohý miláčik viac nezatúla bez stopy ani na horách.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *