POZVÁNKA: Komunitný výstup na Baranec – 25. február 2024, 8:30 hod

Sme najväčší turistický oddiel KST (pridaj sa k nám). Venujeme sa zmysluplným projektom, ktorými prispievame k rozvoju turistiky na Slovensku: vydávame tlačený magazín (aktuálne číslo),
podporujeme údržbu a rozvoj turistických útulní, organizujeme brigády (Opravili sme turistické mostíky v Jaloveckej doline), pravidelné podujatia s myšlienkou vzdelávania a komunitné výstupy.

Najbližšie sa chystáme na Baranec v Západných Tatrách (sleduj facebook event výstupu). Poď s nami! Vidíme sa o 8:30 hod. na parkovisku v ústi Žiarskej dolinyTU.

Stretneme sa pri červenom Mitsubishi od nášho partnera. Tí z vás, ktorí uvažujú o kúpe Mitsubishi ho môžu získať od 14. do 21. februára so zľavou až 7 000 € na skladové modely. Pred odchodom nám Kofola dodá energiu a Northfinder ponúkne šancu vyhrať kvalitné outdoorové oblečenie.


Pôjdeme po žltej značke (tam aj späť) touto trasou – TRASA . Čaká nás 12 kilometrov a takmer 1300 m prevýšenia. Zaberie nám to približe 6 hodín (závisí od podmienok).

Komunitný výstup na Baranec je vhodný pre skúsených turistov s dobrou kondíciou a výbavou. Vyznačuje strmým stúpaním do nadmorskej výšky 2185 m – nie je vhodný pre deti! Na tejto trase sa nechádza horská chata, preto si zober dostatok jedla, a tekutín!

Čaká nás zimný výstup, okrem funkčného teplého oblečenia, kvalitnej outdoorovej obuvy si nezabudni so sebou zobrať aj turistické mačky / nesmeky, paličky, cepín a lavínovú výbavu (doporučenie).

Na našich komunitných výstupoch nejde o výkon a ani o tempo. Snažíme sa udržať komunitu pokope, aby mali účastníci možnosť spoznať nových ľudí, nájsť si nových parťákov a užiť si krásne výhľady. Počas výstupu sa stretávame na niekoľkých spoločných checkpointoch a samozrejmá je aj spoločná skupinová fotka na vrchole.

Nezabudni na povinné postenie na hory! Členovia KST Hikemates a iných klubov KST majú poistenie zabezpečené vďaka svojmu členstvu.

Ostatní účastníci / nečlenovia sú POVINNÍ zabezpečiť si poistenie na hory buď celoročné alebo na tento konkrétny dátum. Napríklad cez poisťovňu UNION a jej ponuku jednodňovného poistenia.

Pridaj sa do nášho turistického klubu KST Hikemates a budeš mať výhodu bezstarostného celoročného poistenia na hory.


Dôležité:

  • Hikemates nezodpovedá za konanie účastníkov turistického podujatia. Každý účastník turistického podujatia sa zúčastňuje turistického podujatia dobrovoľne, na vlastnú zodpovednosť a nebezpečenstvo.
  • Účasťou na podujatí každý súhlasí s použitím foto a video materiálov vyhotovených počas podujatia s jeho podobizňou, aj na marketingové účely.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *