ortovox_batoh_hikemates

​​Ako si vybrať batoh ORTOVOX nielen na letné dobrodružstvo?

Vášnivým turistom a outdoorovým nadšencom nie je potrebné vysvetľovať, že batoh je základným vybavením na pohyb v horách. Batohy nemeckej značky ORTOVOX sú bez pochýb synonymom spoľahlivosti a sú zoradené do troch kategórií – vysokohorská turistika (modely Peak), turistika & treking (modely Traverse) a lezenie (modely Trad). My ti ich predstavíme a pomôžeme ti vybrať si ten najlepší pre tvoje dobrodružstvá!

Ľahkosť, detail a udržateľnosť

Tri slová charakterizujúce batohy ORTOVOX. Všetky modely majú nízku hmotnosť a sú do detailu vytvorené presne podľa potrieb pohybu v horskom teréne. Navyše vďaka využitiu recyklovaných materiálov je ich výroba šetrnejšia k životnému prostrediu. ORTOVOX sa snaží o udržateľnosť produkcie na všetkých úrovniach a usiluje sa o ochranu hôr, lokálnych producentov, oviec či tasmánskeho dažďového pralesa.

Dve veľkosti chrbtového systému

Dĺžka chrbtového systému je dôležitá na pohodlné nosenie. Deliacou čiarou je výška 175 cm. Kto je nižší, mal by siahnuť po batohu, ktorý má v názve „S“, napr. Trad 26 S. Ak si nie si istý/á, odporúčame vyskúšať si obe dĺžky a potom je rozhodovanie jednoduchšie.

Peak“ sú univerzálne celoročné batohy do hôr

Séria ORTOVOX Peak pozostáva z batohov, ktoré vďaka objemom od 30 do 55 litrov ponúkajú rôzne využitie. Aj preto ich môžeme označiť ako „allrounder“ batohy. Ich špecialitou je chrbtový systém s vlnenými vláknami, ktoré pohltia telesnú vlhkosť a postarajú sa o to, aby bolo celodenné nosenie príjemné a aby vás mokrý chrbát nechladil. 

Batohy Peak sa navyše nestratia ani v zimných podmienkach. Ľahko na ne upevníte lyže alebo snowboard, dva cepíny, do špeciálneho vrecka vložíte sondu aj lopatu a na dne batohu je oddelený priestor na mačky. Pre nadšencov pohybu naľahko sa modely Peak vyrábajú aj v odľahčenom prevedení Peak Light, kde si môžete odopnúť bedrový popruh alebo chrbtovú konštrukciu a tým batoh odľahčiť.


Uchytenie lana a prilby alebo lana a cepínu na batohy Ortovox Peak

1 Peak 35    2 Peak 42S     3 Peak 55        4 Peak 38 S DRY 5 Peak Light 35

Čistý a funkčný design batohov Traverse

Naozaj dizajnovo podarené a praktickébatohy Traverse a ich odľahčené verzie Traverse Light. Všetky popruhy sa na nich dajú pekne schovať a výsledkom je čistý a moderný vzhľad. Minimalisticky sa zbaliť v štýle Far & Light, teda na ľahko a bez zbytočností bude radosť pred každou túrou. Batohy radu Traverse majú užší, atletický strih. Skvelou vychytávkou je pútko na ramennom popruhu, ideálne na karabíny ferratového setu.

Traverse – Všestranné a ľahké batohy

1 Traverse Light 15   2 Traverse 18 S   3 Traverse 20   4Traverse 28 S     5 Traverse 30 DRY

Lezecké batohy Trad

Batohy Tradurčené na lezenie v horách a ponúkajú všetko, čo na to potrebujete. Majú hladký a extrémne odolný povrch a tiež veko, ktoré jednoducho pripneš háčikom k vaku

Ponuka litráže? Najmenší Trad Zero 18 alebo 24 l umožňuje vybratie kostry chrbtového systému aj bedrového popruhu. Najväčší Trad 35 (33 S) a kompromis v podobe Trad 28 (26 S). K tomu nepremokavý batoh Trad 30 Dry (28 S) a Trad 22 Dry.

TRAD – Navrhnutý pre horolezcov

Pri lezení je nepríjemné, keď sa vám batoh zachytí o skalu. Preto sú batohy Trad vyrobené z odolného a ľahkého polyamidu s hladkým vonkajším povrchom, ktorý toto nebezpečenstvo znižuje. Vďaka silikónovému povrchu na vnútornej strane batoha veci vo vnútri držia na svojom mieste. Modely Trad charakterizujú univerzálne materiálové pútka na čele batohov „ála daisy chain”.

 1 TRAD ZERO 18  2 TRAD ZERO 24 3 TRAD 35     4 TRAD 22 DRY   5 TRAD 28 S DRY

Nepremokavé batohy Dry

Nedávno přišiel ORTOVOX na trh s nepremokavými batohmi s mimoriadnou odolnosťou proti odieraniu. Všetky batohy označené prívlastkom DRYvyrobené z extrémne odolného nylonu s polyuretánovou úpravou a navyše sú PFC free. Takže pokiaľ je v názve batohu slovo DRY, môžete mať istotu, že vaše veci ostanú suché.

ortovox batohy peak trad traverse

Lekárnička patrí do každého batohu

V každom outdoorovom batohu má svoje miesto aj vybavená lekárnička. ORTOVOX preto vyrobil lekárničky v spolupráci s lekármi bavorskej horskej služby. Na výber je z dvoch konceptovrolovacie vrecká ROLL DOC a WATERPROOF s nepremokavým obalom. Prehľadne a zmysluplne je vo vreckách s inštruktážnou potlačou zotriedený všetok doležitý zdravotnícky materiál na poskytnutie prvej pomoci (obväzy, izolačné fólie, pinzeta, nožnice, rukavice) a na doplnenie vlastných liečiv sú pripravené voľné vrecká.

Pokiaľ hľadáš spoľahlivé, odolné a dizajnovo premyslené batohy pre celoročné využitie, ORTOVOX má pre teba plnohodnotného parťáka na cestu za každým horským dobrodružstvom.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *