Influencer Michal Totka: K mojej základnej turistickej výbave patria Samsung zariadenia

Unikátne prostredie Malej Fatry, nádherné výhľady, nastúpané výškové metre a tie najkrajšie zážitky z hôr. Influencer Michal Totka sa vybral na jesennú túru na Veľký Rozsutec, počasie ho zaskočilo, technika od Samsungu ale nesklamala.

Na v poradí už treťom Hikemates večeri o horách a ľuďoch, ktorý sa konal v unikátnych priestoroch Slovenskej národnej galérie, sa predstavila legenda horolezectva Peter Hámor, horskí vodcovia Ján Kořínek a Denisa Šulcová, či dokumentarista Rasťo Hatiar. Medzi rečníkmi nechýbal ani influencer a ambasádor Samsungu Michal Totka, ktorý spolu s Marekom Pažickým predstavili hosťom podujatia novinky od spoločnosti Samsung.

,,Počas túry na Veľký Rozsutec som si v praxi vyskúšal, ako nám turistom môže pomôcť technika na horách. Ako človek, ktorý sa živí vytváraním obsahu na sociálne siete som ocenil, že smartphone Samsung Galaxy S23 má aj počas nízkych vonkajších teplôt nadštandardnú výdrž batérie.

To je dôležité nielen v čase, keď si chcem spraviť peknú panoramatickú fotku či stories na sociálne siete. Ale najmä v prípade núdze, ak sa dostanem do nebezpečnej situácie či stane sa mi nebodaj úraz, vybitý smartphone mi nepomôže”,

vysvetlil Michal Totka. Na smartphone Samsung Galaxy S23 tiež ocenil detaily na fotografiách, vďaka 50 Mpx širokouhlému fotoaparátu a technológii Detail Enhancer, ktorá maximálne využíva potenciál umelej inteligencie a zlepšuje hĺbku pre dosiahnutie nádherných, vysokokvalitných fotografií.

Nájsť stratené kľúče môže byť aj na horách jednoduché

K povinnej zimnej výbave, kam patrí kvalitné funkčné a teplé oblečenie, vysokohorská obuv, čelovka, paličky či turistické mačky, podľa Michala nesmie chýbať ani prívesok Galaxy Smart Tag2. Tento šikovný prívesok by sa mal stať povinnou výbavou a to nielen pre zábudlivcov.

,,Už sa mi stalo, že som po túre prišiel k autu a kľúče som stratil, hodiny ich hľadať nechceš. Oceňujem preto vylepšený Smart Tag2, ktorý si pripneš na batoh či kľúče a v prípade straty ich jednoducho nájdeš v krátkom čase”, vysvetlil ambasádor spoločnosti Samsung a influencer Michal Totka. Výhodou je intuitívny režim, kedy na si na smartphone otvoríš aplikáciu SmartThings Find a tá k stratenému predmetu naviguje prehľadnými šípkami. Výhodou Galaxy Smart Tag2 je mimoriadne dlhá výdrž batérie, ktorá dosahuje až 500 dní.

Na trase sa viac nestratíš vďaka hlasovej navigácii

Pri testovaní nesmeli chýbať ani smart hodinky Samsung Galaxy Watch6, ich nabité funkcie v spolupráci s aplikáciami sú najlepším riešením pre každého turistu. ,,Vďaka hodinkám Galaxy Watch6 som si mohol pohodlne odtrackovať celú moju túru, koľko som prešiel kilometrov, nastúpal výškových metrov, kde sa práve na trase nachádzam, či aké tepy som mal a koľko kalórii spálil. 

Práve počas mojej túry na Veľký Rozsutec som využil aj funkciu Route Workout, ktorá umožňuje importovať turistické trasy vo formáte GPX zo smartfónu do hodiniek. Ale užitočná je aj funkcia Track Back, ktorá ma dokázala navigovať hlasovo či vibráciami a udržiavala ma na správnej trase. Veľkou výhodou týchto smart hodiniek je, že vyzerajú štýlovo a môžem ich nosiť nielen počas športovania, ale aj ako bežný doplnok oblečenia, navyše so super funkciami”, uzavrel Michal Totka.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *