Nové kamery z hôr na internete. Sprístupnilo ich Stredisko lavínovej prevencie HZS

Pri plánovaní túr najmä do vyšších polôh by si nemal zabúdať ani na predpoveď počasia. Ani to však vždy nemusí stačiť, pretože sa podmienky môžu zhoršiť doslova z hodiny na hodinu. Aj preto sa odporúča kontrolovať počasie a podmienky na trase aj tesne pred túrou, prípadne počas nej. K meteorologickým radarom dostupným na stránke SHMÚ, ktoré dokážu odhaliť blížiacu sa búrku a teraz pridáva aj kamerový systém, ktorý na webe sprístupnilo Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Nový portál Webkamery spustilo Stredisko lavínovej prevencie v týchto dňoch. Aktuálne zábery nájdeš na stránke strediska (klikni). K dispozícii sú aktuálne zábery zo 7 kamier vo Vysokých Tatrách, 5 kamier v Západných Tatrách, 1 v Nízkych tatrách a po 3 vo Veľkej a v Malej Fatre.


Prečítaj si tiež:


Dozvieš sa tak, ako to aktuálne vyzerá napríklad na Bielom alebo Ľadovom plese, ale aj na Žiarskej chate, alebo na Ďurkovej v Nízkych Tatrách. Kamery má stredisko lavínovej prevencie aj na Martinských holiach, v Snilovskom sedle, na Krížnej alebo na Poľane pod Chočom.

„Na jednom mieste sa tu dajú nájsť všetky webkamery, ktoré prevádzkuje Horská záchranná služba. Kvôli prehľadnosti je možné si ľubovoľnú kameru zväčšovať a detailne prezerať. Verejnosť má tak ďalší zdroj informácii o aktuálnych podmienkach na horách. Kamery môžu pomôcť pri plánovaní túr, či rozhodovaní, ktorú dolinu navštíviť,“ píše o novej službe Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Okrem toho, po kliknutí na ikonku teplomera pri každej kamere, môžeš nájsť aj dlhodobejšie záznamy o vývoji počasia na uvedených miestach. Ale aj staršie zábery kamier z predchádzajúcich dní.

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

Redakcia Hikemates

Pripravujeme pre vás tie najlepšie články o prírode, vybavení a tipoch na výlety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *