Dobrovoľníci #hikemates – spoznaj super ľudí a pomôž dobrej veci!

Každým rokom sa ako turistický klub Hikemates spadajúci pod KST posúvame a rastieme. A tento rok 2022 sme sa rozhodli venovať sa čo najintenzívnejšie aj dobrovoľníckym aktivitám, ktoré prinesú prospech celej turistickej komunite na Slovensku. Okrem stavby a rekonštrukcie útulní, ktorá nás tento rok čaká z projektu turistickeutulne.sk, máme mnoho plánov. Prilož aj ty ruku k dielu!

Komunitné #hikemates brigády #ZažiÚtulne

V pláne máme tento rok postaviť útulňu v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom a to na Muránskej planine. Samotnú stavbu bude realizovať stavebná firma, no konečné drobnosti budeme šperkovať sami.

Po dvoch úspešných rekonštrukciách nás ešte čaká rekonštrukcia jednej útulne, opäť v košickom kraji. Tu v prvom rade prosíme o radu. Vieš, akej útulni alebo prístrešku, napríklad na trase cesty SNP, by sa hodila menšia oprava? Daj nám vedieť na zuzka@hikemates.com, budeme Ti veľmi vďační. Túto útulňu potom budeme aj rekonštruovať a každá šikovná pomocná ruka sa bude hodiť.

Oprava turistického chodníka alebo turistického značenia #hikemates

Po zime sa mnohé tatranské chodníky dostanú do neideálnej podmienky a je potrebné ich trošku poupratovať. Aby boli pre ľudí, ale najmä nosičov s ťažkými nákladmi bezpečne schodné. Takto sme poslednú jar obnovili chodník v hangu smerom na Téryho chatu.

Ak to bude potrebné, takúto prínosnú brigádu by sme určite radi zopakovali aj túto sezónu.

Druhou alternatívou je pomôcť značkárom s preznačkovaním turistických trás, ktoré si to podľa stavu vyžadujú.

#hikemates útulňové kity

V rámci kampane k podpore turistických útulní sme vyzbierali prostriedky na nové vybavenie pre 9 útulní. Patrí k nemu lopata, sekera, pílka a mnohé praktické drobnosti, za ktoré je každý návštevník útulne rád, keď ich nájde v použiteľnom stave.

Radi by sme našli ľudí, ktorí by nám pomohli odniesť tieto kity na dané útulne, ktoré spolu v komunite vyberieme.

Komunitné jarné #hikemates upratovanie

Na jar a na jeseň by sme chceli vrátiť život miestam, ktoré sú poznačené ľudskou rukou a to stopami vo forme smetí a odpadu. Vyberieme dve miesta, ktoré vyčistíme a samozrejme je to ruka v ruke so stretnutím super ľudí a skvelej atmošky :).

Nechaj nám na seba kontakt!

Zaujala ťa niektorá z týchto akcií? Rád/rada by si tento rok spravila niečo aj pre ostatných, niečo s pridanou hodnotou? Nechaj nám na seba kontakt a my Ťa kontaktujeme hneď, ako budeme mať k akciám viac detailov. Vytvárame si základňu dobrovoľníkov, ktorých vieme kontaktovať v prvej línii.

Stačí, keď vyplníš základné údaje do tejto #hikemates tabuľky.

Tešíme sa na Teba a na všetky dobré veci, ktoré spolu tento rok dokážeme :).

hikemates
hikemates

Pridaj sa do nášho newslettera ✉️

Budeme ti posielať super tipy na túry, nové články a iba užitočné veci. Žiaden SPAM, čestné turistické!

3 Comments

  1. Ján Halaša Reagovať

    Skvelá aktivita, akurát to zbieranie kontaktov by bolo šikovnejšie napr. cez Google Forms – nech tam človek môže zadať svoje meno, ale nevidí všetkých ostatných. Teda hlavne nech ich nezoberie niekto, kto k ním nemá mať prístup.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *